Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Eylül 2007

Eylül 2007

Asagida ki dosyalar "pdf" formatinda olup
Acrobat Reader kullanilarak açilabilir.

Bu programi yüklemek için tiklayiniz.




IÇINDEKILER


6 BASYAZI: IKINCI NESIL REFORM HAMLESINE ODAKLANIRKEN Hisarciklioglu:"Gelismis ülkelerin sirketlerinin sifir hata, tam zamanli üretim ve azami hiz gibi yöntemlerle çalistigi bir küresel ortamda, Türkiye'nin hala Avrupa'nin onda biri kadar verimlilikle çalismasi, sanayiinin rekabet gücünü olumsuz yönde etkileyen en önemli faktörlerden biridir."

TOBB’DAN HABERLER

8 14. VAN-ASYA ENTERNASYONAL FUARI AÇILDI VATSO tarafindan 14.'sü düzenlenen Van-Asya Ipekyolu Turizm, Ticaret ve Sanayi Fuari'nin açilisi yapildi.

9 ABDULLAH GÜL'ÜN CUMHURBASKANI SEÇILMESI TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu'nun Abdullah Gül'ün Cumhurbaskani seçilmesine yönelik açiklamasi.

10 IZMIR TICARET ODASI MECLIS TOPLANTISI YAPILDI Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskani Rifat Hisarciklioglu, Izmir Ticaret Odasi (IZTO) Meclis toplantisina katildi.

12 KAPIKULE SINIR KAPISI'NIN MODERNIZASYONUNA ILISKIN PROTOKOL IMZALANDI TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu, Türkiye'nin en büyük ve en önemli kara sinir kapisi olan Kapikule Sinir Kapisi'nin modernizasyonuna iliskin protokolü imzaladi.

14 TÜRK IS DÜNYASI HÜKÜMETTEN VAATLERINI YERINE GETIRMESINI BEKLIYOR TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu, Türk isadamlarinin yeni hükümetten beklentilerini, Anayasa degisikligini, mikro reformlar ve dis politikaya yönelik ulusal TV kanallarinda degerlendirmede bulundu.

18 MALKARA TICARET BORSASI HIZMETE AÇILDI Tekirdag'in Malkara ilçesindeki Malkara Ticaret Borsasi Hizmet Binasi'nin açilisina katilan TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu, "Türkiye'de tesvik edilmeyecek hiçbir bölge yok" dedi.

20 TÜRK-ALMAN TICARET VE SANAYI ODASI (ATTSO) TOPLANTISI Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odasi'nin (ATTSO) toplantisinda, Türk-Alman Isbirligi Konseyi toplantisinin 2008'de Türkiye'de yapilacagi açiklandi.

22 TOBB-TAIEX INSAAT MALZEMELERI DIREKTIFI 89/106 CEE SEMINERI TOBB Baskan Yardimcisi Halim Mete, insaat sektörünün tekstil ve tarim sektöründen sonra Türkiye ekonomisinin üçüncü büyük sektörü oldugunu söyledi.

24 BIN YIL KALKINMA HEDEFLERININ YERLESTIRILMESI PROJESI TANITILDI TOBB ile UNDP'nin birlikte yürüttügü "BM Bin Yil Kalkinma Heddefleri'nin Yerellestirilmesi Projesi'ne 500 bin dolarlik katki yapilacak.

26 ÇAGDAS TÜRK ÇALISMALARI KÜRSÜSÜ DANISMA KURULU TOPLANTISI Çagdas Türkiye'nin Avrupa kamuoyunda tanitimini, Türkiye-AB iliskileri hakkinda önyargilardan arindirilmis objektif bilgiye erisimi saglamak amaciyla kurulan "Çagdas Türk Çalismalari Kürsüsü" Danisma Kurulu, ilk toplantisini yapti.

28 TOBB HEYETI BASBAKAN RECEP TAYYIP ERDOGAN'I ZIYARET ETTI TOBB heyeti, yeni hükümeti kuran Basbakan Recep Tayyip Erdogan'a "Ikinci Nesil Ekonomi Reformu" konusunda görüslerini iletti.

29 IRU DÜNYA KONGRESI "YENIDEN CANLANAN IPEKYOLU" Kalite Dernegi IRU Dünya Kongresi 15-16 Mayis'ta Istanbul'da TOBB'un ev sahipliginde gerçeklestirilecek.

30 TOBB HEYETI SANAYI VE TICARET BAKANI ZAFER ÇAGLAYAN'I ZIYARET ETTI Sanayi ve Ticaret Bakani Zafer Çaglayan "Haziran ve ocak dönemindeki büyüme rakami yüzde 5,2" dedi.

32 KONYA KOBI BILGI VE EGITIM FUARI TOBB tarafindan desteklenen KOBI Bilgi ve Egitim Fuarlarinin on üçüncüsü Konya'da yapildi.

34 ON DÖRDÜNCÜ KOBI FUARI ÇORUM'DA AÇILDI TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu, isletmesini büyütmek isteyen mütesebbislerin imânlari iyi degerlendirmesi gerektiginin altini çizdi.

36 KAPAK TOBB'UN GAZZE'DEN SONRA BATI SERIA ATAGI Israil ve Filistinli isadamlarini altinci kez bir araya getiren TOBB Ankara Forumu, Dogu Kudüs'te toplandi. Orta Dogu Dörtlüsü (Quartet )Koordinatörü Tony Blair ile yapilan görüsmede, Ankara Forumu'nun tam kendisinin düsündügü gibi somut bir proje oldugunu belirterek destek verecegini ifade etti.

40 VAHAP MUNYAR: "Adi gibi projenin asli da çok güzel" TOBB Türkiye Medya ve Iletisim Sektör Meclisi Baskani ve Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Vahap Munyar: "TOBB'un burada üstlendigi bir görev de giderek projeyi uluslararasi arenaya da tasimak oluyor."

43 FIKRI TÜRKEL: "Bu proje hayata geçerse Nobel ödülü alabilir" Zaman Gazetesi ekonomi yazari Fikri Türkel: "Birinci derecede devleti temsil eden bir bakisin bu projenin arkasinda olmasi engelleri asmada bir avantaj."

46 OKAN MÜDERRISOGLU: "Ankara Forumu'nun varligi bir sans" "Sabah Gazetesi Ekonomi Yazari Okan Müderrisoglu: "Ortadogu barisinda Türkiye'nin ve Türk özel sektörünün de bulunmasi Filistin'i de asan sonuçlar yaratacaktir."

48 TEPAV DIREKTÖRÜ VE ANKARA FORUMU KOORDINATÖRÜ GÜVEN SAK: "Filistin, Israil ve Türkiye arasinda ekonomik isbirligi için Ankara Forumu" "Bölgedeki temel ihtiyaçlardan biri özel sektörün dönüsüme öncülük edebilmesi ve organize olabilmesidir."

51 TOBB AB MÜDÜRÜ MUSTAFA BAYBURTLU Ankara Forumu kapsaminda Israil ve Filistin'de gerçeklestirilen temaslar

54 GEZI ÇORUM: HATTUSA'DAN GEÇERKEN SAPINUVA'DA SOLUKLANMA Hitit medeniyetinin baskenti Hattusa'a hakkinda bilmeniz gerekenler ve Ortaköy'de bulunan Sapinuva kazilarindan ortaya çikan ticaret merkezi hakkinda bilinmesi gerekenler.

56 INCELEME AVRUPA BIRLIGI BÖLGESEL POLITIKASI VE GENISLEME TOBB AB Müdürülügü Uzman Yardimcisi Esin Özedemir, AB Bölgesel Politikasi'nin temel amaci ve bölgesel farkliliklarini ayrintilariyla irdeliyor.

64 GÜNCEL TEPAV'DAN "IKINCI NESIL REFORM" RAPORU Türkiye Ekonomi Politikalari Arastirma Vakfi (TEPAV) tarafindan seçimlerin ardindan yeni hükümetin ikinci nesil reform sürecini baslatmasi gerektigi belirtildi

67 GENÇ BAKIS GENÇLER BILISIMI SEÇIYOR TOBB ETÜ Ekonomi Toplulugu'ndan Halil Benli, yazilim sektörü ve bilisim teknolojileri içinde en hizli büyüyen sektör oldugunu, gençlerin bu alandaki seçimleri üzerine bir degerlendirme yapiyor.

68 ANALIZ JOSEPHE E. STIGLITZ Stiglitz "Amerika'nin Hesap Günü" baslikli yazisinda, Amerikan ekonomisinin durgunlukta zarar görmeyecegini söylemenin zor oldugunu belirterek, konut edinme furyasinin sonuçlarini degerlendiriyor

70 GÖRÜS JEFFREY SACH Dünya çapinda giderek artan sayida programlar, kamu saglik programlarina yapilacak hedefli yatirimlarla fakirlerin ölüm ve hastaliklarinin hizla azalacagini "Daha Saglikli Fakirler" yazisinda konu aliyor.

72 SAGLIK SES BIR IMZADIR... Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Bagdat Caddesi Poliklinigi Bashekimi Doç Dr. Ismail Koçak, ses degistigi zaman birçok sey degistigini ifade ederek ses hastaliklari üzerine bilinmeyenleri anlatti.

74 YÖNETICININ KITABLIGI Türk ekonomisini ve yöneticileri ilgilendiren ilginç ve önemli kitaplar tanitmaya devam ediliyoruz.

76 YENI ÜRÜN Farkliliklariyla farkindalik yaratmak isteyenlere yeni teknoloji ürünleri...

77 YARARLI INTERNET KOBI'lere ve finansal yatirim yapacaklara yönelik özel site adresleri.

78 TÜRKIYE'NIN GÖSTERGELERI Ekonomiye iliskin istatistik bilgiler

84 OTOMOTIV SEKTÖRÜ Formula Efsanesi Mercedes Türkiye'de bir 40 yil daha geçirmek istiyor "automotivIST" 27 Kasim'da Istanbul'da gerçeklesiyor Hyundai Frankfurt Otomobil Fuari'nda üç yeni araci tanitti Yeni çikan otomobiller hakkinda bilmek istedikleriniz.

91 ODA BORSA ETKINLIKLERI
- ALOSBI yatirimci dogalgaza kavustu
- Aydin inciri tescillendi
- Bartin TSO ile Denizbank protokol imzaladi
- Erzurum'da TEB KOBI Akademi Semineri yapildi
- Tunceli'de 144 genç, meslek sahibi oldu
- Vassilis Katakalides'ten ETSO'ya veda ziyareti
- Konya'da ihracat rotasi
- ESOB TSO'dan birlik mesaji
- Sertifika alan kizlar is sahibi oldu
- Çorum'da modern bir hayvan pazari kuruluyor
- DSO'dan Belarus Cumhuriyeti'ne gezi
- Mugla Ticaret Borsasi'dan ortak çözüm çagrisi
- 14. Van-Asya Ipekyolu Fuari'na Iran ilgisi
- Bursa'nin 250 Büyük Firmasi Arastirmasi'nin sonuçlari açiklandi
- ATSO Zafer Kupasi yarislari yapildi
- Gebze Ticaret Odasi ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi'ne hazirlaniyor
- Fütürist Manas'tan isadamlarina taktikler

100 ODALARDAN HABERLER TOBB üyelerinin aktüel konulara yönelik açiklamalari

103 IS TEKLIFLERI Dis ticaret talepleri ve isbirligi teklifleri bülteni.






Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Kullanıcının E-Posta Adresi
Gönderenin Notu
Mesajınız Gönderilmiştir
İlginiz için teşekkür ederiz
ARAMA