Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Ağustos 2007

Agustos 2007

Asagida ki dosyalar "pdf" formatinda olup
Acrobat Reader kullanilarak açilabilir.

Bu programi yüklemek için tiklayiniz.




IÇINDEKILER


BAS YAZI

6 "YABANCI SERMAYEYI FAYDALI KILABILMEK" "Yalnizca yabanci sermaye iyidir diyen, tek cümlelik bir yabanci sermaye politikasi, dünyanin hiçbir ileri ülkesinde mevcut degildir. Yabanci olsun da kim gelirse gelsin demek yerine, rekabet gücümüze katkida bulunabilecek yabanci yatirimlarin çekilmesi gerekmektedir."

KAPAK KONUSU

20 YENI EKONOMIK REFORMLAR BEKLENIYOR
1- Cumhurbaskanligina aday olan Kayseri Milletvekili Disisleri Bakani ve Basbakan Yardimcisi Abdullah Gül, destek turlari çerçevesinde TOBB'u ziyaret etti. TOBB Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi'nde (ETÜ) yapilan TOBB'un Genisletilmis Degerlendirme ve Istisare Toplantisi'na denk düsen ziyarette TOBB yeni iktisadi reform hamlesi istedi

2- TOBB Genisletilmis Degerlendirme ve Istisare Toplantisi, TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu'nun ev sahipliginde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde (TOBB ETÜ) yapildi. Toplantiya, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Konsey Baskanlari, Yüksek Koordinasyon Kurulu üyeleri ile Ankara, Istanbul ve Izmir oda ve borsa yönetim kurulu baskanlari katildi.

TOBB'DAN HABERLER

8 TOBB'DAN SEÇIM SONUÇLARI DEGERLENDIRMESI Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi'nden seçim sonuçlarinin degerlendirildigi açiklamada, yeni meclisin katilimci demokrasinin geregi olan ortak akilla ülke sorunlarina çözüm bulmasi talep edildi.

10 2007 TÜRKOLOJI YAZ STAJ PROGRAMI TAMAMLANDI TOBB ETÜ ve Türk Isbirligi ve Kalkinma Idaresi Baskanligi isbirligi ile düzenlenen Türkoloji Yaz Staj Programi'na 20 ülkeden toplam 96 ögrenci katildi.

12 BAYBURT BIRINCI SOSYAL ve EKONOMIK KALKINMA PANELI Bayburt 13. Dede Korkut Kültür ve Sanat Söleni kapsaminda, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odasi'nin organizasyonu altinda "Bayburt Birinci Ekonomik ve Sosyal Kalkinma Paneli" yapildi.

14 TOBB-IKV WINDOW TO TURKEY PROJESI BASLADI AB üyesi ülkelere yönelik olarak yürüttüklen bilgilendirme ve iletisim çalismalari çerçevesinde baslatilan "TOBB-IKV Window To Turkey" projesinin ilk toplantisi Bürüksel'de yapildi.

16 ISPARTA TSO 140. KURULUS YILINI KUTLADI TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu, ITSO'nun 140. kurulus töreninde Isparta'nin gelismesi adina önemli mesajlar verdi.

18 TOBB ETÜ'DE CISCO GIRISIMCILIK ENSTITÜSÜ KURULUYOR TOBB ETÜ'de KOBI'lerin bilisim altyapisinin çagin gereklerine uygun hale getirilerek, rekabet güçlerini artirmalarina ve büyümelerine katkida bulunmayi amaçlayan bir Cisco Girisimcilik Enstitüsü kuruluyor.

28 DOSYA: BM EN AZ GELISMIS ÜLKELER BAKANLAR KONFERANSI Birlesmis Milletler (BM) tarafindan her yil düzenlenen "Küresellesmenin En Az Gelismis Ülkeler Disisleri Bakanlari Konferansi" Istanbul'da yapildi. Konferansta, BM 61. Genel Kurul Baskani Haya Rashed Al Khalifa'nin yani sira, UNDP Baskani Kemal Dervis, BM Ticaret ve Kalkinma Konferansi Genel Sekreteri Supachai Panitchpakdi, Gida ve Tarim Örgütü Genel Direktörü Jacques Diaouf, BM Afrika Ekonomik Komisyonu Icra Sekreteri Abdoulie Janneh, Dünya Ticaret Örgütü Genel Direktör Yardimcisi Valentine Rugbawiza ve Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü'nden yetkililer de yer aldi.

36 RÖPORTAJ: UNDP Baskani Kemal Dervis "Insanlarimizi yeterli ölçüde egitemedik"

40 TOBB ETÜ: TOBB ETÜ, GELECEGIN TÜRKIYE'SI IÇIN BASARI HEDEFLEYENLERI BEKLIYOR. TOBB ETÜ'de yenilikçi bir üniversite olarak, is dünyasina ve Türk sanayinin gereksinimi olan nitelikli insan gücünün yetistirilmesi, teorik ve pratik egitimin bütünlük içinde verilmesi ve ögretimde üniversite-sanayi arasinda denge kurulmasini saglamak amaciyla "Ortak Egitim" modelini gelistirdi

46 ARASTIRMA: KÜRESELLESEN DÜNYADA TÜRK TURIZMI NEREYE GIDIYOR? Türk Turizm sektörü altyapi, pazarlama, yatirim, konaklama ve diger alanlarda gösterdigi basari ile uluslar arasi pazardaki yeri, sorunlari ve beklentileri.

GÜÇLÜ FIKIRLER:
51
TOBB Turizm Sektör Meclisi Baskani ve TÜROFED Ahmet Barut, bu yil en büyük ilginin Istanbul ve Antalya'ya oldugunu söyledi

54 TUROB Baskani ve IH&RA Yönetim Kurulu Üyesi Timur Bayindir: "Bir tek Istanbul kongre turizmine hazirlikli"

56 Türkiye'nin ilk Wellness Oteli Sapanca'da açiliyor

58 5. DÜNYA ODALAR KONGRESI ARDINDAN TOBB oda baskanlarinin görüsleri

61 HABER: IRU DÜNYA KONGRESI 15-16 MAYIS'TA ISTANBUL'DA GERÇEKLESTIRILECEK TOBB'un organizasyonunda Uluslararasi Tasimacilar Birligi'nin (IRU) Dünya Kongresi'ne Türkiye ev sahipligi yapacak.

62 DOSYA: ALMAN EKONOMISI SANAYIDEN HIZMETLER SEKTÖRÜNE KAYIYOR Almaya ve Türkiye arasindaki ticari iliskilerin seyri, Almaya'ya yatirim yapacaklarin ülke ekonomisi hakkina bilmeleri gerekenler ve Almanya'ya yatirim yapmanin avantajlari.

72 AB HABER: GÜNEYDOGU AVRUPA ENERJI IÇ PIYASASI ENERJI TOPLULUGU ANLASMASI TOBB Türkiye Enerji Meclisi Uzman Danismani Basak Öner, Türkiye'nin enerji alaninda bölgesel ticaret ve isbirliginin gelistirilmesi yönündeki çalismalari degerlendiriyor.

76 JOSEPHE E. STIGLITZ Yazar bu temmuzda Dogu Asya'daki mali krizin onuncu yildönümünde, Asya'daki mali krizden hangi dersler alinmaliydi ve dünya bu dersleri aldi mi? Böyle bir kriz tekrar edebilir mi? Yeni bir kriz kapida mi? Sorularini yanitliyor.

78 JEFFREY SACH Yazar, sürdürülebilir barisa giden tek yol sürdürülebilir kalkinmadir görüsünü ele aldigi yazisinda "Eger savas riskini azaltmak istiyorsak, temel ihtiyaçlarini saglamalari, dogal çevrelerini korumalari ve ekonomik kalkinma merdivenine tirmanmalari için sadece Darfur'da degil, her yerdeki yoksul insanlara yardim etmeliyiz" diyor.

80 RÜSTÜ BOZKURT Türkiye'nin bugün geldigi noktada, çok önemli bir siçrama yapmanin esiginde oldugunu ve bu siçramanin tam bir meydan okuyusa dönüsmesi gerektigi konusunda görüslerini dile getiriyor.

82 SAGLIK: Asiri sicaklar, hipertansiyon hastalarinin sagligini olumsuz etkiliyor. Yüksek tansiyon rahatsizligi yasayanlara uzman doktorlardan öneriler.

84 OTOMOTIV SEKTÖRÜ: OTOMOTIV IHRACATI YEDI AYDA 2004'Ü SOLLADI - Temmuz ayinda yüzde 44 oraninda artan ihracat, yilin aylik bazda en yüksek seviyesine ulasti. - Yeni çikan otomobiller hakkinda bilmek istedikleriniz.

87 TÜRKIYE'NIN GÖSTERGELERI Ekonomiye iliskin istatistik bilgiler

92 GÜNCEL HABER: "TÜRKIYE'NIN 500 BÜYÜK SANAYI KURULUSU" AÇIKLANDI Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kurulusu Raporu'na göre TÜPRAS, bu yil a birinci sirada yer aldi.

94 ODA BORSA ETKINLIKLERI
- Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ETSO'da
- Zonguldak TSO'nun 5. Dünya odalar Kongresi'ndeki standi ilgi gördü
- Çorlu TSO "Is Rehberi"nin dagitimina baslandi
- Hayvanciligin gelecegi sulu tarima bagli
- Gökova 2007 yili temizlik kampanyasi basladi
- ATO, TAYSEB sinirinda yeni bir OSB kurulmasi için girisimde bulundu
- KTO Raporuna göre nüfusumuz hizla yaslaniyor
- Bulgar isadamlari heyeti BTSO'da
- Sungurlu TSO vergi yükü azaltilmali
- Adapazari STK baskanlarindan Ali Çoskun'a plâket
- Karapinar Ticaret Borsasi'ndan anlamli ödül
- Ayçiçegi üreticisine kuraklik yardimi yapilmalit
- Iran turizm heyeti VATSO'da
- Kayseri TO, Kayseri'deki temmuz ayi fiyat artislarini açikladi
- BOTTO&Kariyer.net,
- Türkiye'nin ilk test laboratuari Alasehir'de
- DSO egitimleri tamamladi

102 ODALARDAN HABERLER TOBB üyelerinin aktüel konulara yönelik açiklamalari

105 IS TEKLIFLERI Dis ticaret talepleri ve isbirligi teklifleri bülteni.





Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Kullanıcının E-Posta Adresi
Gönderenin Notu
Mesajınız Gönderilmiştir
İlginiz için teşekkür ederiz
ARAMA