Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Sayı: 318

 

Sayı: 318




İÇİNDEKİLER


6 Başyazı

 

8 Geçtiğimiz Ay Türkiye

 

12 Geçtiğimiz Ay Dünya

 

16 Ayın Sözü

 

18 DİJİTAL DÖNÜŞÜM
Deloitte’in Teknoloji Trendleri Raporu’na göre, 2020 yılındaki onca sarsıntıya rağmen şirketler, sadece operasyonlarını daha çevik ve verimli hale getirmek için değil, talep ve müşteri beklentilerindeki dalgalanmalara yanıt vermek için de dijital dönüşüme hız verdi. Analistler, COVID-19 öncesinde yıllara yayılan planlamaların pandemi süreciyle birlikte haftalar içinde hayata geçirildiğini, dolayısıyla dönüşüme uğrayan küresel ticarete karşı uyum sağlayan şirketlerin dayanıklılık testini başarıyla geçtiği görüşünde birleşiyor. ‘Büyük Sıfırlama’ kavramıyla da anılan yeni ekonomi düzeninde ürün ve hizmetlerini dijital çözümlere entegre eden firmalar cirolarını artıracak. Farklı bir ifadeyle artık birçok sektör, dijitalleştiği kadar piyasada varlık gösterecek.

 

TOBB Ulusal
26 TOBB Dijitalleşme Sanal Fuarı ile işletmeler ‘dijital hızını’ artıracak

 

TOBB Uluslararası
42 “Asya ile ilişkileri geniş bir boyutta geliştireceğiz”

 

46 ARTVİN ANA METAL SANAYİNİN YANI SIRA TIBBI AROMATİK BİTKİLERDE UZMANLAŞIYOR
Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt, kayıt dışı ekonomisi yok denecek kadar az olan Artvin’in ana metal sanayinin yanı sıra tarım ve hayvancılıkta gelişim gösterdiğini belirterek, “2007 yılında kurulan Artvin Çoruh Üniversitesi, tıbbi aromatik bitkiler alanında ihtisaslaştı. Üniversitemizin bu alanda yaptığı çalışmalar sayesinde Marka Kent olma yolunda daha büyük adımlar atacağımızı düşünüyorum” dedi.

 

52 Dünya Ekonomik Forumu gelecek tahmini yaptı
WEF, “Küresel Riskler Raporu” ile önümüzdeki iki yıla ilişkin öngörülerini paylaştı. Rapora göre, COVID-19  kaynaklı ölümler ve salgının ekonomik etkileri iki yıla damga vuracak. Ayrıca  hava olayları, siber güvenlik ve dijital eşitsizlik konuları da önümüzdeki iki yılın başlıca riskleri arasında anılacak.

 

60 Türkiye’de birleşme ve satın alma işlemleri
KPMG Türkiye, ‘KPMG Perspektifinden Birleşme ve Satın Alma Trendleri 2020 Raporu’nu açıkladı. Türkiye’de koronanın küresel ölçekte estirdiği sert rüzgara rağmen hem işlem hacmi hem de işlem sayısı artış gösterdi.

 

72 AB’de liderlerin mental yorgunluğu ve BrexIt sonrası kafalar karışık
COVID-19 ile birlikte dönüşüme uğrayan ekonomi küresel ticaretin merkezkaç coğrafyası AB’de dengeleri bir hayli sarstı. Bir yandan dolara karşı euro’nun daha değerli hale getirilme çabası, bir yandan da liderlerin veda sinyali ve birbiri ardına gelen istifalar ile AB yönetimi kafaca karışık ve zor bir yıla giriyor.

 

Karikanomi
77 Aşı tarihinin en önemli isimleri

 

80 ANALİZ
Stiglitz, köşesinde yeni normalde ekonomik başarı için küresel kurtarma paketlerindeki olası değişkenlere değindi.

 

82 GÖRÜŞ
Sachs, COVID-19’a karşı gösterilen biraradalığın yeni normalde insanlık adına “umut var” gelişmelerini tetikleyeceğini dile getirdi.

 

84 YÖNETİM
R. Bozkurt, “Kafalardaki duvarları yıkmak kolay değil” başlıklı yazısında tavsiyelerde bulunuyor

 

86 rakamların dili
Özcan Kadıoğlu köşesinde enflasyonun neden düşmediğini anlattı.

 

TOBB ETÜ MED
96 “Eğitimimdeki çok kültürlü anlayış ile daha güçlüyüm”

 

98 ARAŞTIRMA
Ramazan Aktaş ve M. Mete Doğanay, radyo yayıncılığının markalar için önemini araştırdı.



102 İNCELEME
Ussal Şahbaz, dijital dönüşümün yeni ihtiyaçları sayesinde yeni iş fikirlerinin önemine değindi. 

 

104 Gastronominin yaratıcı şehri Hatay, gücünü çok kültürlü yapısından alıyor
Gücünü kadim geçmişinden ve çok kültürlülüğünden alan Hatay, 8000 yıllık tarihiyle medeniyetlerin buluşma merkezleri arasında yer alıyor. Her bir medeniyetin, dinin, yaşanmışlığın getirmiş olduğu çeşitlilik ise yöreye has bir yemek kültürünü ve yöreye özgü lezzet yelpazesini ortaya çıkarıyor. Halihazırda dokuz coğrafi işaretli ürünü bulunan Hatay’da yemek sözcüğü birlikteliği temsil ediyor.

 

Sağlık
108 Alzheimer çağımızın hastalığı mı?

 

124 Göstergeler

 

128 Select News

 

 




Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Kullanıcının E-Posta Adresi
Gönderenin Notu
Mesajınız Gönderilmiştir
İlginiz için teşekkür ederiz
ARAMA