06.01.2016 / Bandırma Balıkesir
Bandırma'da farklı görüşlerin bir araya geldiğini gördüklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
"Bu berekettir. Ben hepsini tebrik ediyorum. Dünyada 7 milyar insan var önemli olan ortak akılda birleşme. İşte Bandırma'da o var. Bandırma'da 17 Eylül Üniversitesi kuruldu. Bu iş dünyası için, sanayicisi için çok önemli. Buradaki hayvancılık, tarım hepsi için çok önemli. Ayrıca Bandırma Borsası 5 yıldızlı. Bu ne demek? Dünyada nasıl 5 yıldızlı oteller varsa bizde de en iyi hizmet veren borsalara veriliyor. Dünyada da bu yıldızlama sistemi var. Bu arada bu yıldızları uluslararası bir kuruluş veriyor biz kafamıza göre vermiyoruz. Bandırma Ticaret Borsası verdiği hizmet kalitesi Almanya'daki, Fransa'daki ticaret borsalarının kalitesinde hizmet veriyor demek. Bugün Bandırma dünya çapında. Yani dünyaya ve Türkiye'ye yön veren borsa konumunda."
- "Girişimci sayısı çok önemli"
Bandırma'daki girişimci sayısının Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, girişimciliğin önemini vurguladı.
Girişimcilerin köy köy, mahalle mahalle gezerek büyük fedakarlıklarda bulunduklarını belirten Hisarcıklıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ben kadın girişimcilere teşekkür ediyorum. Genç kadınlarımıza rol model oluyorlar. Bütün dünyaya bakın girişimci sayısı çok önemli. Japonya'ya bakın bizim 3 katımız, girişimci sayısına bakın o da 3 katımız. Atom bombası atıldıktan sonra yerle bir olan Japonya şu an dünyanın en önemli ekonomisi konumunda. Ne kadar güçlü olursanız olun ekonominiz güçsüz, girişimci yoksa dağılmaya mahkumsunuz. Onun için girişimcilik önemli. Ayrıca Türkiye'nin en büyük sorunu olan işsizlik sorununu girişimciler çözecek. Ekonomimiz için iyi girişimci lazım, sayısının artması lazım. Ben ailelere sesleniyorum, çocuklarınızı girişimci yetiştirin."
Bandırma'nın Türkiye bazında gelişmiş ilçeler arasında yer aldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Bandırma bütün ilçeler içinde gelişmişlikte 23'üncü sırada. Nüfusu ve eğitimi Balıkesir genelinden daha iyi. Bandırma iyi eğitimli kardeşlerimizden oluşuyor. Bandırma gelecek vadediyor. Son 5 yıla baktığımızda Balıkesir nüfusu yüzde 4 artmış, Bandırma nüfusu yüzde 9 artmış. Göç alan şehir gelişmiştir. Marmara'nın ikinci büyük limanı Bandırma'da. Balıkesir de gelişmiş bir il ancak en gelişmiş ilçesi Bandırma. Balıkesir genelinde beyaz et, süt, etlik civciv üretimi çok iyi" değerlendirmesinde bulundu.
Hisarcıklıoğlu, Suudi Arabistan ve İran arasında yaşanan gerginliğin, petrol fiyatlarının tekrar yükselmesi için yapılan girişimlerin, ABD ekonomisi ile Çin'in piyasalara olan etkilerinin ve terör olaylarının ekonomide risk oluşturduğunu dile getirdi.
- "Borsası bölgenin amiral gemisi durumunda"
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş de Balıkesir'in çok önemli bir tarım kenti olduğunu söyledi.
AK Parti hükümetinin çiftçiye verdiği desteğin azımsanmayacak kadar çok olduğunu ifade eden Daniş, şunları kaydetti:
"Bandırma her türlü övgüyü hak ediyor. Yaklaşık 75 yıllık geçmişiyle borsası bölgenin amiral gemisi durumunda. Tarım sektörü krizden etkilenen bir sektör ancak 2002'den sonra baktığımızda bu alana 12 kat daha desteğin arttığını görüyoruz. Gübreye, mazota, çiftçiye destekler veriliyor. Biz üreticimizle beraber yürümek istiyoruz. Üreticilerimizle beraber plan yapmak, hareket etmek ve üreticinin daha çok kazanmasını istiyoruz. Ayrıca yeni kurulan 17 Eylül Üniversitesinin ne desteğe ihtiyacı varsa biz hazırız. Burada Ziraat Fakültesinin olması bölgeye yararlı olacak. Bölgede en pahalı sütü biz üretiyoruz. Bu ne demek? Güney Marmara en kaliteli sütü üretiyor. Bu gurur verici. Biz bakanlık olarak bölgemize her türlü desteği vermeye hazırız."
Konuşmaların ardından ödüller sahiplerine verildi.
Törene, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş ve çok sayıda borsa üyesi katıldı.