TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Sivil havacılık meclisi sektörün güncel konularını değerlendirdi


24.10.2019 / İstanbul



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Sivil Havacılık Meclisi Toplantısı, Meclis Başkanı Teoman Tosun başkanlığında; Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici’nin de katılımıyla özel sektör, ilgili sivil toplum kuruluşları ve derneklerin temsilcilerinin yoğun ilgisiyle TOBB İstanbul Hizmet Binasında toplandı. ​
Meclis Başkanı Teoman Tosun, TOBB Türkiye Sektör Meclislerinin kamu ve özel sektör arasındaki en önemli platform olduğunu belirterek toplantı katılımlarının önemini vurguladı. Tosun ayrıca 25 Şubat 2019 tarihinde TOBB İkiz Kulelerde 7 Bakan, 10 Bakan Yardımcısı, kamunun ilgili bürokratları ve 61 Sektör Meclisinin katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası’ndan sektörün sorunlarını ve beklentilerini dile getirdiklerini Meclis üyelerine aktardı.

Toplantının ilk gündem maddesinde İGA’dan Genel Müdür Yardımcısı Melih Mengü İstanbul Havalimanı’nın ilk 6 ayına dair istatistikleri katılımcılarla paylaştı. Mengü ayrıca havalimanında yapım aşamasında olan pistlerin ve havalimanına erişecek metro hattı inşaatlarının son durumu hakkında Meclis Üyelerine bilgilendirmelerde bulundu.

İkinci gündem maddesinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nden Atatürk Havalimanı Başmüdürü Timur Alp Bayrak Atatürk Havalimanının taşınma sonrası süreciyle ilgili bilgi paylaştı. Atatürk Havalimanının geleceğine dair fikir ve öneriler Meclis üyeleriyle birlikte detaylıca istişare edildi. 

Uluslararası Havacılık için Karbon Ofset ve Azaltma Planı (CORSIA) konusu da toplantıda ele alınan önemli konulardan biri oldu. Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane CORSIA’nın, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü ICAO’nun hazırladığı Uluslararası Havacılık için Karbon Ofset ve Azaltma Planı olduğunu ve ICAO Konseyi tarafından, ICAO’nun Uluslararası Havacılık için Karbon Ofset ve Azaltma Planı’nın uygulanması için uluslararası standartları ve önerilen uygulamaların 27 Haziran 2018’de kabul edildiği bilgisini aktardı. Nane ayrıca Yeni standartların, tüm ICAO üye ülkelerinde 1 Ocak 2019'dan itibaren geçerlilik kazandığının altını çizdi. Meclis üyeleri de sivil havacılık sektörünün karbon emisyonunun kontrollü şekilde azaltılması ve çevreye duyarlı bir şekilde daha da gelişmesi adına yapılabilecekler hususunda görüş alışverişinde bulundu.

Antalya Havalimanı’nda uçak bakım hizmetleri için yer tahsis edilmesi, ekonomik ömrünü tamamlayan hava araçlarının ekonomiye yeniden kazandırılması, pilotlukta zorunlu hizmet ve TSK’nın pilot ihtiyaçlarının karşılanması konuları da toplantıda görüşülen diğer önemli konular oldu.





Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Kullanıcının E-Posta Adresi
Gönderenin Notu
Mesajınız Gönderilmiştir
İlginiz için teşekkür ederiz
ARAMA