TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Gıda sektöründe işgücü yeterliliği projesi açılış toplantısı yapıldı


26.12.2014 / Ankara



Gıda sektöründe ulusal meslek standardı oluşturulması amacıyla hazırlanan “Gıda Sektöründe İşgücünün Yeterliliğine Dayalı Müfredat Hazırlama Projesi” açılış toplantısı Ankara’da yapıldı.​
25.12.2014 tarihinde düzenlenen toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Hak-İş Konfederasyonu, sendika ve firma temsilcileri katıldı.

Gıda Sektöründe sosyal Diyalog yoluyla ulusal meslek standardı, ulusal yeterlilik ve yeterliliğe dayalı eğitim müfredatının, programının ve eğitim parçalarının oluşturulması ve müfredatın test edilmesi amacını taşıyan proje ile ekmek, çikolata, bisküvi ve katı-sıvı yağ olarak belirlenen 4 dalda 8 seviyede meslek standardı belirlenecek ve eğitim müfredatı hazırlanacak. 

Hazırlanan mesleki standart ve yeterliliklerin MYK Gıda Sektör Komitesi tarafından kabul edilmesinden sonra proje ortağı olan okullarda öğrenim gören 40 öğrenci tarafından test amaçlı uygulanacak. Test edilen ve geliştirilen eğitim programı aynı alanda eğitim veren ve ülke genelinde faaliyet gösteren eğitim kurumlarının da kullanabilmesi için MEB Talim Terbiye Kurulu onayına sunulacak.





Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Kullanıcının E-Posta Adresi
Gönderenin Notu
Mesajınız Gönderilmiştir
İlginiz için teşekkür ederiz
ARAMA