TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Hisarcıklıoğlu, Mersin TSO’da oda/borsa başkanlarıyla biraraya geldi


19.09.2017 / Mersin



Mersin ili oda/borsaları müşterek toplantısına katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Başkanı olduğu zamandan beri senede 1 kez Mersin’e geldiğini belirterek, “Mersin Türkiye için çok önemli. Akdeniz’in incisi, dünya kenti. Anadolu’nun dünyaya açılan kapısı” dedi.​

Mersin’deki Oda-Borsaların birlik ve beraberliğini tüm Türkiye’ye örnek gösterdiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, “Birlik ve beraberlik olunca meselelerin çözümü de o kadar kolay oluyor. Birlikte rahmet ve bereket var” ifadelerini kullandı.

 

Mersin’de bulunan 9 oda/borsadan biri hariç tüm Oda-Borsaların akredite olduğunu anımsatan TOBB Başkanı, “Akredite Oda-Borsa ne demek? Üyeye 5 yıldızlı hizmet demek. Yani otellerdeki gibi. Bu değerlendirmeyi uluslararası bir kuruluş yapıyor. Paris, Berlin, Londra odaları ile en az aynı konumda hizmet veriyorlar” dedi.

 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Mersin’deki Oda-Borsaların Mersin’in ve ilçelerinin gelişmesi ve kalkınması için her zaman elini taşın altına koyduğunu söyledi.

 

Mersin’in turizm, sanayi, lojistik, tarım ve eğitimi kapsayan bir şehir olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti: “Turizmde; 321 km sahilimiz var. Bunun 108 km’si doğal kumsal. Böyle bir coğrafya yok. 10 mavi bayraklı plajımız var. Deniz turizmi yanında inanç ve kültür turizmi de var. Turizm pastasından Mersin potansiyeline göre az pay alıyor. Buraya yerli ve yabancı daha çok turist çekmemiz lazım.

 

Sanayide; OSB’leri ve serbest bölgesi ile Akdeniz’in üretim üssü. Bakın bundan 10 sene önce Mersin’de İSO-1000’de 6 şirket varken, bugün 10 şirket var.

 

Lojistikte; Mersin, İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun denize açılan kapısı. Mersin limanı, Türkiye’nin 2., dünyanın 91. En büyük limanı. 4 deniz sınır kapısı var. Konya-Mersin demiryolu projesi lojistik açısından çok önemli. Çukurova Bölgesel Havalimanı Mersin’in lojistik gücüne daha da güç katacak.

 

Tarımda; bitkisel üretimde 3 il arasında. Mersin’in %53’ü orman, %24’ü tarım arazisi. Verimli topraklar. Muzun %72’si, limonun %70’i, çileğin %40’ı burada üretiliyor. Her üç ürünün üretiminde de Mersin, Türkiye 1.’si.

 

Eğitim; 3 üniversite var. Yükseköğretimde çekim merkezi. Gördüğünüz gibi Mersin çok yönlü ve rekabet gücü yüksek bir şehir. Mersin’i bugünlere getiren herkesten Allah razı olsun. Görüyorum ki Mersin iş dünyası Mersin’in geleceğine yatırım yapmaya da devam ediyor”. 





Video Yükleniyor...





Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Kullanıcının E-Posta Adresi
Gönderenin Notu
Mesajınız Gönderilmiştir
İlginiz için teşekkür ederiz
ARAMA