30.09.2020 / Ankara
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay yaptığı açılış konuşmasında, pandemi sürecinde sektörün durumuyla ilgili değerlendirmeler yaparak, önceki yıllara göre pandemi sürecinde sektör toplantı sayılarının arttığını ve toplantı sayılarının artmasından duydukları memnuniyeti ifade etti.
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı ise yaptığı açılış konuşmasında, gıda ve içecek sektörlerinin sorunlarıyla ilgili değerlendirmeler yaparak, sektör meclislerinden gelen Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlıklara iletilen taleplerin yerine getirildiğini ve bu konuda memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Toplantıda İçecek Sanayi Meclis Danışmanı Prof. Dr. Nevzat Artık tarafından “5996 Sayılı Kanun’da yapılması önerilen değişiklikler” isimli sunum gerçekleştirilerek, Kanun maddeleri hakkında sektör temsilcileri tarafından görüş ve öneriler bildirildi.
Toplantıda nişasta bazlı şeker kotası hakkındaki temel sorunların değerlendirilmesi yapılarak sektörde yaşanan güncel konular istişare edildi.
TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Günay ve Özer Matlı’nın kapanış konuşmalarıyla toplantı sona erdi.