TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri’nin sorunları TOBB’da ele alındı


12.12.2019 / Ankara



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, eğitimin, geçmişin ya da bugünün değil, geleceğin meselesi olduğunu vurgulayarak, “Bugün eğitimde alacağınız bir karar, sadece bugünü değil, gelecek on yılları etkiler” dedi.​
TOBB Türkiye Eğitim Meclisi, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri 81 İl Buluşması, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, TOBB Türkiye Eğitim Meclisi Başkanı Yusuf Ekinci, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Özel Eğitim Kurumları Derneği Onursal Başkanı Ahmet Yılmaz, TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz ve Özel Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Yunus Kılıç’ın katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de yapıldı. 

Toplantının açılışında konuşan Faik Yavuz, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin, 382 bin özel gereksinimli bireye destek eğitimi verdiğini belirterek, “Türkiye genelinde 2 binden fazla özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi bulunuyor. Bu merkezlerde yaklaşık 30 bin görevli eğitim personeli ve  10 bin yardımcı personel istihdam ediliyor. Özel gereksinimli bireyler, aileleri ve bu alanda çalışanlarla birlikte, 1,5 milyon kişiyi kapsayan büyük bir ailesiniz” dedi.

Eğitimin, geçmişin ya da bugünün değil, geleceğin meselesi olduğunu vurgulayan Faik Yavuz, “Bugün eğitimde alacağınız bir karar, sadece bugünü değil, gelecek on yılları etkiler. Eğitim aynı zamanda, bir insanın hayat akışını en çok etkileyen olgudur. Alınan ilk eğitimden, hayatı şekillendiren yükseköğretime kadar, eğitim sisteminin içinde yoğurulur insan. Hatta, hayat boyu öğrenme sayesinde, son nefesimize kadar eğitim devam eder. Bir insanın karakterinin oturmasında, hayata bakış açısının oluşmasında, eğitimin önemi şüphesiz büyüktür. Bir binanın temeli nasıl önemliyse, bir insanın temelini de eğitim oluşturur. Dolayısıyla anaokulundan/kreşten başlayıp, üniversiteye kadar geçen sürede, çocuklarımızı iyi eğitimli, iyi donanım sahibi yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Yavuz, eğitimde, kalite ve rekabet açısından özel eğitim kurumları büyük öneme sahip olduğunu, özel eğitim kurumlarının eğitimde eşitsizliği azalttığını ve fırsat eşitliği sunduğunu söyledi. 

Türkiye’nin muasır medeniyet seviyesine ulaşmasında en çok ihtiyaç duyulan alanın beşeri sermaye olduğuna dikkat çeken Faik Yavuz, “Bu beşeri sermayeyi de, nitelikli bir eğitimden geçmiş gençlerimiz oluşturur. İşte özel eğitim kurumları, bu vizyonla çalışıyor” dedi. 

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Özel Eğitim Kurumları Derneği Onursal Başkanı Ahmet Yılmaz da Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin sorunlarını aktardı. Yılmaz, toplantının ana temasının özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki eğitimin niteliğinin artırılması ve finansal sorunların çözümü olduğunu söyledi. Finansal sorun yaşadıklarını anlatan Yılmaz, toplantıda çıkan tüm kararların, Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığına iletileceğini bildirdi. 

Özel Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Yunus Kılıç ise dayanacak güçleri kalmadığını, ivedilikle adım atılması gerektiğini söyledi.





Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Kullanıcının E-Posta Adresi
Gönderenin Notu
Mesajınız Gönderilmiştir
İlginiz için teşekkür ederiz
ARAMA