22.04.2011 / Ankara
23 Nisan’ın çocuklara armağan edilmesinin ayrı bir anlam taşıdığını bildiren Hisarcıklıoğlu, “Yarın bizleri yönetecek olan çocuklarımızın, birbirlerini sevmelerini ve bütün dünya çocukları ile kardeşlik ve dostluk bağlarını güçlendirerek büyümelerini istiyoruz” diye konuştu.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu mesajında:
“23 Nisan 1920 günü açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin sadece Kurtuluş Mücadelesi’nde değil, o mücadelenin hemen ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ve çağdaş uygarlık yolculuğunun da en önemli kilometre taşlarından birisi olmuştur.
Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu bildiren Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin karakterine en uygun ve bizi muasır medeniyetler yarışında en öne taşıyacak rejimin temellerini atarken, geleceğimizin de çocuklarımızın ellerinde şekilleneceğini asla unutmamıştır. 23 Nisan Bayramı’nın özellikle çocuklara armağan edilmesi ve bu coşkulu bayramı dünya çocukları ile de paylaşma düşüncesi milletimizin asil duygularının ve dostluk, kardeşlik anlayışının en güzel yansımalarındandır.
Türk iş dünyası adına, ulusal egemenliğin, demokrasinin güçlü ekonomi ile bütünleştiğinde daha da anlam kazanacağı inancındayız. Bu inançla, ülkemizi 2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına sokabilme gayretiyle var gücümüzle çalışmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi hislerimle kutlarım” dedi.