18.12.2025 / Ankara
Toplantının açılışında Seyit Ardıç, TOBB’un Türkiye iş dünyasının çatı kuruluşu olarak uluslararası iş birliklerine büyük önem verdiğini belirtti. Ardıç, Türkiye tıbbi cihaz sektörünün üretim ve ihracatta önemli bir ivme yakaladığını ifade ederek, Malezya pazarıyla regülasyon, teknoloji transferi, ortak üretim ve Ar-Ge alanlarında güçlü iş birliği potansiyeli bulunduğunu vurguladı.
Toplantı kapsamında TİTCK tarafından Türkiye’nin tıbbi cihaz sektörüne ve mevzuat altyapısına ilişkin sunumlar gerçekleştirildi. Ardından TOBB Türkiye Medikal Meclisi üyeleri, Türkiye tıbbi cihaz sektörünün üretim kapasitesi, ihracat potansiyeli ve teknolojik yetkinliklerine ilişkin bilgilendirme yaptı. Malezya heyeti de kendi ülke pazarına ve sektör yapısına ilişkin sunumlarla bilgilendirmede bulundu.
Toplantı, Türkiye ve Malezya arasında tıbbi cihaz alanında iş birliğinin artırılması, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve firmalar arası temasların güçlendirilmesi yönündeki karşılıklı iyi niyet temennileri ile sonlandırıldı.