TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

TÜBİTAK’ın KOBİ Ar-Ge destekleri webinarda anlatıldı


01.10.2020 / Ankara



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın da katılımıyla TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge destekleri webinar programı gerçekleştirildi. TÜBİTAK’ın KOBİ’lere yönelik 8 farklı Ar-Ge desteği hakkında bilgilendirmenin yapıldığı toplantıda desteklerin içerikleri ve nasıl ulaşılabileceği anlatıldı.​

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, Ar-Ge alanında çok önemli misyonlar üstlenen ve özel sektörün yanında olan, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a teşekkürlerini iletti. TÜBİTAK ile birçok platformda birlikte çalıştıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, “TÜBİTAK’ın destekleriyle TOBB ETÜ TTO olarak BİGG - Bireysel Genç Girişimci Programını yürütüyoruz. Ufuk2020, Ufuk Avrupa, Yeşil Mutabakat Çağrılarında birlikte ilerliyoruz. Özellikle 2019 yılında Ufuk2020 çerçevesinde çok iyi bir işbirliği alanı yakaladık. Bu işbirliği 2020 yılında da devam etti” diye konuştu.

 

Ar-Ge ve inovasyon konusunda girişimcileri daha çok yol alması gerektiğini düşündüğünü ifade eden Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “Ar-Ge işini daha fazla anlatmalı, KOBİ’leri Ar-Ge’ye daha fazla yönlendirmeliyiz. Ar-Ge ekosistemi içinde KOBİ’lerimizin daha çok çalışmasını sağlamalıyız. Yeni ürün geliştirme, teknoloji geliştirme ve üniversite-sanayi işbirliği alanlarında KOBİ’lerimizi hem cesaretlendirmemiz lazım hem de KOBİ’lerimize rehberlik ederek onlara destek olmalıyız. Biz, KOBİ’lerimizin Ar-Ge faaliyetlerini yaygınlaştırmak için 365 Oda-Borsamız ile birlikte hazırız.


TÜBİTAK’ın da desteğiyle, teknoloji üreten ve geliştiren KOBİ’ler oluşturacağımıza inanıyoruz. Ayrıca şuan Meclis’teki Teknoloji Geliştirme Bölgeleri kanun taslağını da, bir fırsat olarak görüyoruz. Koronavirüs salgını, tüm dünyada iş yapış şekillerini değiştiriyor.”

 

-KOBİ’lere TÜBİTAK desteklerinden faydalanın çağrısı

 

“Eskiden ölçek ekonomisi avantajdı. Şimdiyse daha küçük ama daha hızlı ve esnek, üretim ve hizmet şekli öne çıkıyor. Mesela, yerelde mikro ölçekte hizmet veren işletmelerin önemi artıyor. Mahallemizdeki market, fırın, eczane, pastane gibi işletmelerin yıldızı parlıyor. Öte yandan e-ticaret çok daha önemli hale geliyor. Tüketiciler alışverişlerini giderek daha çok, e-ticaret üzerinden yapıyor.


Yine bu süreçte daha fazla KOBİ’miz de, satışlarını e-ticaret üzerinden gerçekleştirmeye başladı. Şunu da unutmayalım, dünyada artık yeni ihtiyaçlar var. İşte bu ihtiyaçları doğru analiz etmek için “araştırma”, bunlara çözüm üretmek için “geliştirme” gerekiyor. Bu ortam esasında, KOBİ’lerimizin Ar-Ge kapasitesini artırmak için de bir fırsattır. Küresel rekabette söz sahibi olmak istiyorsak, bugün harekete geçmeli ve Ar-Ge’ye yönelmeliyiz. İşte bunu nasıl yapacağımız konusunda bize destek olmak üzere, bu alanda ülkemizin önde gelen kuruluşu TÜBİTAK burada. Hem finansal, hem de teknik destekleriyle birlikte, girişimcilerimizin yanında. Tüm KOBİ’lerimizi, TÜBİTAK desteklerinden azami düzeyde faydalanmaya davet ediyorum.”

 

 

 





Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Kullanıcının E-Posta Adresi
Gönderenin Notu
Mesajınız Gönderilmiştir
İlginiz için teşekkür ederiz
ARAMA