TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Türkiye Sanayi Stratejisi " Beceriler ve İnsan Kaynağı" girişimi toplantısı gerçekleşti.


24.12.2014 / Ankara



Türkiye Sanayi Stratejisinin izlenmesine yönelik sekiz adet sanayi politikası altında faaliyet gösteren girişimlerden biri olan "Beceriler ve İnsan Kaynağı" girişimi Ekim-Aralık 2014 dönemi toplantısı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğünde gerçekleştirildi.​

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Genel Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen 16. ve 2011-2014 döneminin son toplantısına Türkiye Odalar ve Birliği’nin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, KOSGEB, İŞKUR, TÜRK-İŞ, TİSK, TÜSİAD, TESK ve MYK yetkilileri katıldı.

 

Toplantıda yatay politika kapsamında yer alan 11 adet eyleme ilişkin son 3 aylık gelişmelerle beraber 2015-2018 dönemi Sanayi Strateji Belgesi hazırlık çalışmalarına da yer verildi.

 

Yatay politika kapsamında görüşülen ve belge dönemi kapsamında başarılı oldukları yönünde toplantıda mutabık kalınan eylemler ise şöyle;

 

1. Özel sektörün mesleki ve teknik eğitim veren okul ve kurumları açması kapsamında imkân verecek düzenleme yapılacak ve bu kurumlar desteklenecek.

2. Mesleki yeterlilik sistemi güçlendirilecek ve öncelikli sektörlerde meslek standartları geliştirilecek.

3. KOBİ’lerin yönetim becerileri ve nitelikli istihdam kapasitesi arttırılacak.

4. Mesleki eğitimde işgücü ihtiyaç planlaması yapılacak, hangi meslek dalında eleman açığı veya fazlalığı olduğu belirlenecek.

5. Türkiye İş Kurumu tarafından yürütülen” İş ve İşçi Bulma Platformu” projesinin çeşitli ek fonksiyonları kapsayacak şekilde genişletilmesini sağlayacak gerekli alt yapı oluşturulacak.

6. Mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında bulunan bina, tesis, uygulama birimi, atölye ve laboratuvarlarından özel sektörün yaralanması sağlanacak.

7. İşletmelerin mesleki eğitime katkı vermesi teşviklerle özendirilecek ve öğrencilerin alan dışında çalıştırılmasının önüne geçilecek.

8. İşsizlik sigortasından yararlanan işsizlere meslek geliştirme, edindirme ve yetiştirme eğitimi verilecek.

9.Özel sektör, meslek kuruluşları, işçi ve işveren kuruluşların işgücü eğitimi vermesi özendirilecek.

10.Değişen piyasa koşullarını makro bakış açısıyla ele alan ulusal istihdam stratejisi ve eylem planı oluşturulacak.

11.Mesleki eğitim ve öğretim stratejisi hazırlanacak.





Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Kullanıcının E-Posta Adresi
Gönderenin Notu
Mesajınız Gönderilmiştir
İlginiz için teşekkür ederiz
ARAMA