18.04.2014 / Yurtdışı Etkinlikler
Yazıda devamla, söz konusu yazıdaki fuara ilişkin broşürün ve ülkemize yapılan katılımcı davetinde görüldüğü üzere, ülkemizin fuarda bilim, teknoloji, Ar-Ge, inovasyon, girişimcilik, dizayn, yüksek öğrenim, mesleki eğitim ve fikri mülkiyet hakları gibi alanlarda faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşları ile sertifikasyon ajansları, danışmanlık şirketleri, üniversiteler, geleneksel el sanatçıları gibi geniş bir yelpazeden katılımcıyla temsil edilebileceği, ayrıca, ülkemizin fuar kapsamında düzenlenecek olan 14. Dizayn Zirvesi, 4. Küresel Üniversite ve Yüksek Öğretim Zirvesi, 6. Entelektüel Mülkiyet Hakları Zirvesi ve 4. İnovasyon ve Girişimcilik Zirvesine konuşmacı olarak katılabileceği ifade edilmektedir.
Fuar kapsamında ülkemizin en az 200 metrekare (metrekaresi 300 ABD Doları) net kurulu alana sahip veya en az 225 metrekare (metrekaresi 250 ABD Doları) boş alana sahip bir pavyonda tanıtımını yapabileceği, ülkemizden katılacak heyet için 20 kişiye kadar katılım ücreti talep edilmeyeceği, ayrıca ülkemize 250 adet ziyaretçi bileti verileceği, fuarın tanıtımının yapılacağı web sitesinde, broşür ve afişlerde, medya reklamlarında ülkemize yer verileceği, ayrıca talep edilmesi durumunda hükümetler arası veya işadamları arası görüşmelerin ayarlanabileceği, bu görüşmeler için ülkemize toplantı salonu tahsis edileceği belirtilmektedir.
Büyükelçiliğimizin iyi ilişki içinde olduğu Hindistan Sanayi Konfederasyonu’nun (CII) organize edeceği söz konusu fuara katılmamızın Ar-Ge sektörüne yıllık 17 Milyar ABD Doları ayıran ve bu rakamı 2016-2017 dönemine kadar 50 Milyar ABD Doları seviyesine çıkartmayı hedefleyen Hindistan piyasasında ülkemizin bilim, teknoloji, inovasyon ve Ar-Ge alanlarındaki kapasite ve tecrübesini göstermesi açısından yararlı olacağının değerlendirildiği ifade edilmektedir.
Fuara ilişkin ayrıntılı bilgi ekte sunulmaktadır.