TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

TOBB-ETÜ'de Türkiye’nin geleceğini görüyorum


17.09.2011 / Sivas



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Sivas'ta yaşayan gençleri TOBB-ETÜ fakültelerinde geliştirerek, Sivas tüccarlarına, Sivas sanayisine kazandırmaya çalışacağız" dedi. ​ ​

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin (TOBB-ETÜ) Sivas'ta kuracağı fakülteler için protokol anlaşması imzalandı.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda yapılan imza törenine, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanı ve Sivas TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Kayseri TO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci ve çok sayıda davetli katıldı.

Tören öncesinde TOBB ETÜ fakültelerinin yapılacağı yerleri gezen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Sivas TSO Başkanı Osman Yıldırım’dan bilgi aldı.

İmza töreninde bir konuşma yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Sivas'ta yaşayan gençleri, TOBB-ETÜ fakültelerinde geliştirerek, Sivas tüccarına, Sivas sanayisine kazandırmak için çalışacağız. Anadilimiz ile eğitim yapacağız bir numara olacağız. TOBB-ETÜ'de Türkiye'nin geleceğini görüyorum. O gençleri gördükçe tüylerim diken diken oluyor. TOBB-ETÜ fakültelerine her türlü katkıyı sağlayacağız" dedi.

-"Krizlerden hızlı çıkan bir ülkeyiz"

Türkiye olarak yaşanan krizlerden hızlı çıktıklarını söyleyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, batıdan hızlı bir tehlike geldiğini belirterek, "Krizlerden hızlı çıkan bir ülkeyiz. Batıdan büyük bir tehlike geliyor. Avrupa bu krizi atlatamazsa bizimde başımız yanar. Çünkü pazarımızın yüzde 65'i orası. Güneyimizde ve kuzeyimizde politik kriz var. Bir tarafımızda siyasi bir tarafımızda ekonomik sıkıntılar var. Ama şu an Türkiye çok iyi bir durumdadır. Bölgenin lideri olacaksak Türkiye'nin yeniden kendini hesaba çekmesi lazımdır. 11 sene sonra ilk 10'a girmek istiyoruz. İş dünyası olarak tarihi rekorlara imza atıyoruz. Ülkeyi büyütmekte dünya şampiyonuyuz" ifadelerini kullandı.

-"Yeni anayasa paketine katkıda bulunmalıyız"

Hisarcıklıoğlu, TBMM'nin yeni çıkaracağı anayasaya vatandaşların katkıda bulunması gerektiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, "İktidar-muhalefet partileri arasında, halk arasında yeni bir anayasa beklentisi var. Bu dönemde yeni bir anayasa yapılması için sistemin yeniden yapılandırılması için temel harç olan bu değişikliğin yapılması gerekiyor. Her farklı inanıştan olan kardeşimizin temel sözleşmesi olacaktır bu anayasa. Meclisimizde oluşacak bir anayasaya hepimizin katkı sağlaması lazım. Vatandaşla vekilin arasında bağın güçlendirilmesi lazımdır.

Yeni bir anayasa olmadan ısıran farenin küpe numarasını aramaya devam ederiz. Eğer bunları yapabilirsek 2023'te isterse batıda ekonomi çöksün, biz güçlü olduğumuz halde kimse bize bir şey yapamaz. Dünyada mal satmadığımız ülke kalmadı. Biz bu ülkeyi gençlerimize ilk 10 büyük Türkiye olarak vermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

-"Girişimci sayısı artmadan Türkiye zenginleşemez"

Türkiye'nin zengin olması için girişimci sayısını arttırması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, 72 milyon nüfustan 1 milyon 346 binin girişimci olduğunu ifade etti.

Japonya'yla mukayese edildiğinde onların 6 milyondan fazla girişimcisi olduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, "Türkiye zengin olmak istiyorsa yapacağımız şey bu. Girişimci sayımızı 4 kat arttırmalıyız. Bunun da yolu şu. 'İsraf haram' kültüründen geliyoruz ama kadınlardaki girişimci sayımız yüzde 6,5. Potansiyelin yarısını kullanmıyoruz. 'Kadın girişimcilerimizi harekete geçirelim. Odalar altında girişimciler kurulu kuralım ve illerde genç kızları girişimci olmaya heveslendirsinler' dedik. Başarı hikâyelerini anlatarak girişimci olmaya heveslenmelerini istedik." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de yüz yıllık müessese sayısı maalesef iki elin parmakları kadar." diye konuşan Hisarcıklıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Gelişmiş ülkelere baktığımızda Japonya'da 500 yıllık şirket var. Avrupa'da 150-200 yıllık şirketler var. Bizde de 100 yıl önce üreten tesis vardı. Bizdekilerin hiçbirisi kalmamış. Bunun sebebi şu; yılda 320 bin kilometre yol kat ediyorum. Bodrum Ticaret Odası başkanımız ödül töreninin yapılacağı alana götürürken, 'Şu gördüğünüz deniz kenarları değersizdi. Babalar buraları kızlara verdi, tarlaları oğlana verdi ama Allah'ın takdirine bak şimdi kızlar zengin' dedi.

Haksızlık ve adaletsizlik üzerine kurulan her türlü düzen yıkılmaya mahkûm. Sizden sonrakilere haksız ve düzensiz bir şirket kurmaya çalışıyorsanız ey babalar sizden sonra devam etmiyor. Haberiniz olsun. Bu düzensizlik Türkiye'de var. Gidin tapu kayıtlarına bakın kaçı erkeğin kaçı kadının üzerine. Kurduğunuz şirketlerin devam etmesini istiyorsanız kız erkek ayrımı yapmadan çocuklarınızı esas düşünmeniz gereken sizden sonra nasıl devam ettireceklerinin yol haritalarını önlerine koymanız gerekir. Damat diye dışlamayın. Damadın kızınızdan oğlunuzdan farkı yok. Bir sürü kaynak biriktiriyorsunuz bunun nasıl değerlendirileceğini iyi belirleyin. Ne olur sizden sonra işinizin devamını istiyorsanız çocuklarınız arasında ayrım yapmayın hak ve adalet ölçüsünde haklarını verin."

-“Sivas'ın yatırım için her türlün potansiyeli var”

Ben Sivas'a her gelişimde her zaman heyecanlanırım. Sivas Türk tarihinin buluşmasıdır. Türk tarihinin buluşmasında en önemli görevi Sivas üstlenmiştir. Nice ozanlar siyaset adamları yetiştirmiştir. Sivaslılar şanslı. Öyle güzel bürokratları var ki. Savunma Sanayi ülkenin bağımsızlığını sürdürebilmesi içim bağımsız olmalıdır. En güvenli yerde olmalıdır. Sivas'ın yatırım için her türlün potansiyeli var. En önemlisi birlik ve beraberlik var. Farklı kültürlerde olabiliriz, farklı düşüncelerde de olabiliriz ama Sivas için aynı şeyleri düşüneceğiz. Bu birliktelik rahmet ve berekete dönecektir" dedi.

-Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise, bölge olan insanların Türkiye'den beklentilerinin olduğunu söyledi. Türkiye olarak birlik ve beraberlik olması gerektiğini söyleyen Yılmaz, "Bölgede ki tüm insanların Türkiye'den beklentileri var. Bir olmamız lazım birlik olmamız lazım. Liderliği sürdürebilmek için, güçlü bir ordunun olması lazım. Bunun içinde ekonominin güçlü olması lazım. Güçlü bir Türkiye güçlü bir ekonomi olacaktır.

Sabah 4'te Libya'dan Ankara'ya geldik. Bizi Sivas'a taşıyan pilot bir Yunan'dı. Artık Türkiye'de yabancılar çalışıyor. Dış ülkelerden sizinle çalışalım mı diye teklifler alıyoruz. Türkiye'yi bu duruma getirenlere teşekkür ederim. Türkiye inşallah gelecek yüzyılda yıldızı parlayan bir ülke olacak" dedi.

Savunma sanayisinin ülkeler için olmazsa olmazı olduğunu söyleyen Bakan İsmet Yılmaz, hak ve hukukun korunması için güçlü bir ordunun olması gerektiğini söyleyerek, "Savunma sanayi bir ülkenin olmazsa olmazıdır. Başkasına güvenerek, savunma sanayisini güçlendiren ülkelerin varabileceği bir yer yoktur. Hak ve hukuku korumak için orduya ihtiyaç vardır. Biz Mehmetçiğin silahını yapamıyorduk. Ama şimdi bunları yapıyoruz. Her gittiğimiz ülkede savunma sanayimizin imkanlarını sunuyoruz. Milli tanklarımızın ön sistemleri hazırlandı. Sıfırdan itibaren tasarlandı. Bu ay içerisinde Deniz Kuvvetlerimize teslim edeceğiz. Mısır'a, Pakistan'a özel botlarımızı satıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, TOBB-ETÜ Fakültelerinin protokol anlaşması imzalandı. İmza töreni sonrasında, Sivas TSO tarafından vergi rekortmenlerine ve Sivas TSO’da 40. yılını dolduran üyelere ödülleri verildi.





Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Kullanıcının E-Posta Adresi
Gönderenin Notu
Mesajınız Gönderilmiştir
İlginiz için teşekkür ederiz
ARAMA