TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

"Rekabet Kurumu, dünyada ilk beşte"


04.04.2018 / 



Rekabet Kurumu tarafından düzenlenen "Rekabet Hukukunda Güncel Gelişmeler Sempozyumu” nun 21’incisi TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde (TOBB ETÜ) gerçekleştirildi. Programa katılamayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun mesajını katılımcılara ileten TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Şahin de şöyle konuştu:​

"Biz, rekabetle kendimizi, girişimci gücümüzü keşfettik. 160 milyar dolar ihracat yapar noktaya geldik. Bugün Avrupa'da satılan her 4 beyaz eşyadan biri Türk malı. Satılan her 3 televizyondan biri Türk malı. Avrupa'nın en kaliteli mallarını üretiyoruz. Ürünlerimiz İngiltere dışişleri bakanının evine kadar girdi. O yüzden biz rekabeti severiz, yeter ki haksız rekabet olmasın. 21 yıllık mazisine rağmen uygulamaları, kapasitesi ve geldiği nokta itibarıyla Rekabet Kurumumuz, dünyanın en iyi beş rekabet kurumu arasında yer almıştır. Rekabet Kurumunun başarısı, Türkiye'de pek çok düzenleyici ve denetleyici mekanizmanın kurulmasına da öncülük etmiştir."

 

- Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı

 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı, Rekabet Kurumunun tüketicileri koruyan ve tüketici refahını artıran bir anlayışla düzenlemeler yaptığını belirterek, "Rekabet Kurumunun bu anlamda terazisi hassas." dedi.

 

Aşçı, Rekabet Kurumu tarafından TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde (TOBB ETÜ) 21'incisi düzenlenen "Rekabet Hukukunda Güncel Gelişmeler Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, bilgi güvenliğinin önemli olduğunu ve dijitalleşme sürecinde kişisel bilgilerin mahremiyetinin korunmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

 

Uzlaşma müessesesinin önemine değinen Aşçı, Bakanlık uygulamalarına bakıldığında, yüzde 95'e yakın bir uzlaşma oranına ulaşıldığını, bunun da dava tasarrufu sağladığını bildirdi.

 

- "Kaynaklarımızı öncelikli alanlara yönlendireceğiz"

 

Rekabet Kurumu Başkanı Ömer Torlak da kurumun temel işlevinin, piyasalardaki rekabet ortamını tesis etmek, korunmasını ve sürdürülebilirliğini sağlamak olduğunu anlattı.

 

Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 1994'te yürürlüğe girdiğini anımsatan Torlak, 20 yılı aşkın süreçte piyasalarda rekabetin korunmasına yönelik önemli bilgi birikimi ve tecrübeye sahip olduklarını ifade etti.

 

Torlak, kurumun tüketici faydasını önceleyen bir anlayışla hareket ettiğinin altını çizerek, Rekabet Kurumunun faaliyetlerinin sadece 2014-2016 yıllarında tüketici faydasına doğrudan katkısının yaklaşık 3 milyar lira ile 10 milyar lira arasında olduğunu söyledi.

 





Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Kullanıcının E-Posta Adresi
Gönderenin Notu
Mesajınız Gönderilmiştir
İlginiz için teşekkür ederiz
ARAMA