TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Burdur’a değer katanlarla buluştu


21.03.2013 / Burdur



​ Burdur’a Değer Katanlar Müşterek Ödül Töreni’ne katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek için kadın ve genç girişimci sayısının artırılması gerektiğini vurguladı. Hisarcıklıoğlu, Mehmet Akif Üniversitesi’ne TOBB tarafından hazırlanıp basılan, ünlü şairin şiir külliyatını hediye ederken Burdur’a okul sözü verdi. ​


HABER VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ.


Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Burdur Ticaret Borsası ve Bucak Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklaşa düzenlediği ödül törenine TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Osman Budak, UMAT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Ünal, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Baki Varol, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, milletvekilleri, çevre il ve ilçelerden gelen oda ve borsa yöneticileri ile çok sayıda işadamı katıldı.

-Girişimciliğin önemi

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında zenginleşmek ve 2023 hedeflerine ulaşmak için girişimciliğin önemine işaret etti. Nüfusun yarısı kadın olmasına rağmen, kadın girişimci oranının ancak yüzde 6 olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, bu konuda peygamberimiz Hz. Muhammed’in eşi Hz. Hatice’nin örnek alınmasını istedi.

“Geleceğimiz için kızlarınızı girişimci yapın” diyen TOBB Başkanı, işsizliği önlemek ve zengin olmak için tek yolun bu olduğunu vurguladı.

-Odalar ne iş yapıyor?

TOBB’un ve odaların ne iş yaptığına ilişkin sorular geldiğini hatırlatan Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “Eğer odaların müdahalesi olmasaydı ve Türk Ticaret Kanunu eski haliyle geçseydi, Türk özel sektörünün üzerine tam yıllık 6 milyar TL’lık bir yük gelecekti. Bu konuda ilgili Bakanlarla 30 saate yakın bir toplantı yaptıklarını ve tüm partilerin desteğiyle yasanın düzeltildiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, bunun yanı sıra 18 adet de hapis cezasının kaldırıldığını bildirdi.

Vadeli çekin tamamen Türk icadı bir iş olduğunu ve dünyada böyle bir uygulama olmadığını belirten Hisarcıklıoğlu, bankalar kredi verirken nasıl ki kendilerinin geçmişini görebiliyorsa, artık kendilerinin de vadeli mal satarken karşı tarafın bilgilerini öğrenebileceğini anlattı. Hisarcıklıoğlu, “Biz hedef almadan ateş ediyorduk. Bankalar korunuyorsa, bizim de korunmamız lazım. Yani artık karanlığa nişan almadan ateş etmeyeceğiz” diye konuştu.

-Perakende Yasası

Perakende sektörünü düzenleyen yasanın eksikliğinden bahseden Hisarcıklıoğlu, sektörün mutlaka bir düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, Türk Ticaret Kanunu’na eklenen bir maddeyle de gıda sektörü zincirlerinin küçük ve orta ölçekli tedarikçilerden aldıkları ürünün ödemesini 60 gün içinde yapmak zorunda olduğunun altını çizdi.

-Yeni anayasa ihtiyacı

Sistemin artık tıkandığını ve yeniden yapılandırılması gerektiğini dile getiren TOBB Başkanı yeni anayasaya ihtiyaç olduğunu kaydetti. Meclis’in yasa yapma konusunda başarıyla çalıştığını ancak sistemin artık yama tutmadığını belirten Hisarcıklıoğlu, “2023 için vakit daralıyor. Bir an önce Meclis’in yeni anayasayı yapmasını bekliyoruz” dedi.








Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Kullanıcının E-Posta Adresi
Gönderenin Notu
Mesajınız Gönderilmiştir
İlginiz için teşekkür ederiz
ARAMA